dijous, 11 de juny del 2009

MANLLEU, NI EM POSA NI EM TREU.


De molt trist, penos, indignant...
I podria seguir en aquesta línia, però acabaria dient moltes coses, i cap de bona. M'explico (i m'explaio amb el vostre permis).
Dissabte dia 6 de juny, es van inagurar unes noves carpes d'estiu a Vic. Aquestes s'autoanomenen alternatives. Alternatives per què? Perquè no fan pagar entrada i no hi ha consumició mínima obligatòria. Es a dir, que d'ara endavant, no ser un lladre és ser alternatiu,no? Comencem bé!! Perquè jo no hi veig res més d'alternatiu. Son al costat de les carpes VicEstiu aquestes que no son alternatives perquè cobren entrada. Hi ha cambreres guapes i copes a la fresca, com a tota la resta de carpes del mon que no son alternatives, música comercial, etc etc etc...

Imagino que fins aquí tot bé. Però......

Però resulta que els promotors d'aquestes carpes, son els propietaris de 4 bars de Manlleu. A Manlleu no hi ha més de mitja dotzena de bars que tinguin alguna oferta, de la mena que sigui, d'oci nocturn. Doncs be, quatre d'aquests bars s'han associat a un altre bar de Sant Hipòlit per engegar les carpes "alternatives", insisteixo un cop més, a Vic.

Sembla ser que a Manlleu no es possible crear una oferta d'oci nocturn estival. Sembla ser que l'ajuntament s'hi posa de cul, que no hi ha espais disponibles (?) i que els que hi ha estan vetats(!?) o son molt cars (!!??).

En definitiva, quatre bars de Manlleu obren unes carpes d'estiu a Vic, mentre a Manlleu, la oferta d'oci nocturn, sobretot estival, fa fàstic.

Llavors hi ha qui troba sorprenent que el jovent de Manlleu no trobi cap alicient a quedar-se al poble, i que a l'emancipació hi vagi unida l'emigració cap a altres poblacions. Quan els propis manlleuencs no aposten per Manlleu, que esperaveu?

Si l'ajuntament no dona facilitats perquè una ciutat (provinciana, però ciutat) de vint mil (20.000) habitants tingui una oferta d'oci nocturn decent, alguna cosa no funciona.

Si quatre dels escassos sis bars d'oci nocturn que hi ha a la vila, no poden exercir pressió perquè l'ajuntament afluixi una mica, alguna cosa no funciona.

Si els propietaris dels bars de Manlleu decideixen anar a Vic, perquè si no ho fan ells ho faran uns altres i aquesta competència els suposarà pèrdues, o reduccions de benefici, alguna cosa no funciona.

Si la gent de Manlleu, polítics, empresaris i ciutadans, no creu en el seu poble, alguna cosa no funciona.

Totes les comparacions son odioses, però en dies com aquest envejo els veïns de Torelló. Hi ha una oferta d'oci majúscula durant tot l'any, i la gent està compromesa amb el seu poble, hi creuen i els funciona. Així que potser el que hem de fer tots plegats es mirar en direcció a Torelló enlloc de fer-ho en direcció a Vic.

Aprendre de Torelló ens farà grans, dependre de Vic ens farà petits. Que volem triar per el nostre poble?

Els que es deuen estar fregant les mans de contents son els mossos d'esquadra, i les policies locals de Manlleu i Vic. Quant més moviment de cotxes hi ha el cap de setmana a les nits, més satisfets es troben els seus afanys recaptatoris.

A qui li correspongui, enhorabona.

Y el que se pica, ajos come

1 comentari:

Mortadel.la ha dit...

L’ambient de Manlleu efectivament és de PENA! I molt em sembla que els bars nocturns on jo anava de joveneta, encara segueixen essent els mateixos, no? Fins i tot la dinàmica.
Jo, de tu, cap a Torelló de pet. Sempre m’ha agradat l’ambient d’allà.
Bona nit, Drapero!
Molts petonets!